***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Съюзът на съдиите иска отстраняване и на Гешев, и на Сарафов. Около 400 000 руснаци са разположени в Украйна


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 май   

 

Съюзът на съдиите в България прикани Висшият правосъден съвет да в профил неотложно Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров от постовете им в прокуратурата. След тези дейности, те приканват всички членове на Висш съдебен съвет също да освободят постовете си и да бъде осъществена инспекция от Инспектората към Висш съдебен съвет.

***

Софийската градска прокуратура стартира инспекция по сигнала на Борислав Сарафов против Иван Гешев, оповестиха от обвиняването.

***

Няколко часа откакто скъса обществено оставката си, основният прокурор Иван Гешев е позвънил по телефона на водача на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев, който е адресант на сигнала за “Барселонагейт “. Това заяви самият Георги Георгиев пред Mediapool.

“Повече от час бяхме пред кабинета на Иван Гешев, с цел да желаяме пояснение за “Барселонагейт “, както и за сигналите, които сме подавали против самия Гешев – за КТБ, Жоси, Пеевски и всичко останало. Предавахме онлайн във Facebook. След като се прибрах в офиса си, Иван Гешев ми се обади по телефона “, споделя Георгиев, само че отхвърли да разяснява наличието на диалога.

***

***

Вчера на всички препоръки на партиите в обединението беше взето решение, че няма да подкрепим първия мандат. Ние виждаме, че вторият мандат е единственото решение пред България, ча да не се отиде на шести следващи избори. Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Факт е, че през днешния ден джентълменското съглашение беше изпълнено и се радваме, че правната комисия ще стартира да работи по всички значими закони, които предстоят на това Народно заседание, добави той.

***

Даваме висока оценка на Мария Габриел за работата и в европейските институции. Габриел обаче не познава доста добре обстановката в страната. Това съобщи пред БТВ Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". 

" Нейната равноправност не е стопроцентова. Зад решенията на Мария Габриел ще прозира дългата ръка на Бойко Борисов ", сподели още той.

***

Представителят на партия сподели: Уважаеми съграждани, на партиите не им пука за вас

Вероятно е прав. 

***

Украинското военно разузнаване пресмята, че към 400 000 руснаци са ситуирани в Украйна. 370 000 са бойци.

Това съобщи ръководителят на украинското военно разузнаване генерал-майор Кирило Буданов за украинската държавна телевизия, представен от " Дойче веле ".

Той сподели, че е има данни и за към 20 000 членове на елитната паравоенна част на Руската армия. Частни групи, в това число наемниците на " Вагнер ", съставляват още 7000 бойци.

Буданов твърди, че доста малко чужденци се борят за Русия.

***

Разследващите откриха, че той е имал скришен телефонен номер под непознато име, от който е провеждал диалози с юриста си. Двамата поддържали връзка със арбитър, от който придобивали информация за някои следствия. Записите на телефонните диалози доведоха до присъдата за корупция отпреди две години. Саркози отхвърли всички обвинявания и апелира.

***

Основната опозиционна партия в Турция заяви, че е открила нередности в 2269 изборни урни за президентските избори и в 4825 урни за парламентарния избор, съобщи организация Ройтерс, като се базира на представител на Народнорепубликанската партия (НРП).

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР